VIDEO Ăsta e film, nu tenis! Punctele miraculoase din semifinala Alcaraz - Sinner de la Roland Garros 2024

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 08 Iunie 2024, 15:40
Data actualizarii: Sambata 08 Iunie 2024, 15:40

Carlos Alcaraz și Jannik Sinner au prestat un tenis stelar, în ciuda căldurii de la Paris. 

Carlos Alcaraz și Jannik Sinner au predat o nouă lecție de tenis. De această dată pe cea mai mare arenă de tenis din Europa, duelul italiano-spaniol s-a încheiat după 4 ore și 12 minute la capătul cărora Alcaraz s-a calificat în prima finală de Roland Garros a carierei sale.

Ar fi fost același rezultat istoric și pentru Jannik Sinner, care însă va avea un alt prilej de bucurie începând de luni, 10 iunie, când va deveni, pentru prima oară, număr unu mondial. 

Carlos Alcaraz, 65 de lovituri direct câștigătoare împotriva următorului număr unu ATP, Jannik Sinner

2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3 a fost scorul final al semifinalei care a adus aminte de întâlnirile crâncene dintre Nadal și Djokovic. 

Spre deosebire de anul trecut, când a cedat fizic în semifinala cu Novak Djokovic, Carlos Alcaraz s-a ținut mai bine pe picioare și a revenit de la un deficit dificil de gestionat, 1-2 la seturi într-o semifinală de Grand Slam. 

Jannik Sinner, noul număr unu ATP în ciuda înfrângerii suferite în fața ibericului

Deplasarea în teren și abilitatea impresionantă de a lovi passing shot-uri din orice colț al terenului de pe Philippe-Chatrier au fost armele prin care Alcaraz a făcut diferența în ultimele seturi, calitățile sale amintind de versiunea tânără a lui Rafael Nadal, care exploda pe cea mai înaltă scenă a lumii tenisului în urmă cu circa două decenii.

În finala turneului de la Roland Garros, programată duminică, 9 iunie, de la ora 16:00, Carlos Alcaraz va avea șansa de a deveni triplu campion de Grand Slam. Adversar îi va fi germanul Alexander Zverev, care l-a depășit pe norvegianul Casper Ruud - finalist în edițiile din 2022 și din 2023 -, scor 2-6, 6-2, 6-4, 6-2. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!