Cine va fi viitorul antrenor al Simonei Halep. ”Este un om special”
Fostul număr 1 mondial este gata să revină în circuitul WTA după reducerea suspendării.
Suspendată pentru dopaj inițial patru ani pentru că a fost depistată pozitiv la Roxadustat, Simona Halep s-a luptat pentru a arăta adevărul, că nu a luat cu bună știință medicamentul interzis pe lista WADA.
În cele din urmă, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anunțat în urmă cu trei zile că româncei i s-a micșorat suspendarea de la patru ani la nouă luni, iar în prezent e eligibilă pentru revenirea în circuitul WTA.
Primul turneu la care va juca fostul lider mondial e Miami Open, la care Halep a fost invitată miercuri.
Invitată joi seara la televiziunea Antena 3, Halep a făcut mai multe dezvăluiri despre tot foiletonul în care a fost azvârlită fără voia ei și a vorbit inclusiv despre viitorul antrenor.
Simona Halep: ”Nu am antrenor. Darren Cahill mă ajută foarte mult”
“Nu am antrenor. Au fost discuţii, Darren (n.r. - fostul antrenor al Simonei, Darren Cahill) mă ajută foarte mult.
Este un om special, m-a făcut să fiu mai sociabilă. Acum încearcă să mă ajute să îmi aleg oamenii potriviţi.
Am de ales o echipă, nu o voi face azi sau mâine. Momentan am un sparring din Portugalia şi un fizioterapeut”, a explicat Simona Halep.
Darren Cahill, un domn! Mesaj minunat pentru Simona
După simpaticul ”Good morning, Simo”, Darren Cahill a revenit cu un mesaj pentru fostul lider mondial:
''Integritate, onestitate şi o luptătoare în esenţă. Ai clasă, Simo. Bravo şi bine ai revenit acolo unde îţi este locul''.
Antrenorul australian a fost antrenorul Simonei Halep pe o durată de șase ani, iar într-un podcast la care a fost recent invitat a vorbit despre perioada în care a pregătit-o pe tenismena din România.
Darren Cahill a dezvăluit cum a fost să lucreze alături de Simona Halep
„La Australian Open m-a întrebat dacă pot veni să urmăresc câteva dintre meciurile sale, să îi ajut antrenorul pe care îl avea la acel moment. Am făcut asta, iar apoi am continuat să ajut echipa pe durata anului 2016, mai mult am făcut consultanță cu echipa sa de antrenori, cărora le expira contractul la finalul anului, iar apoi m-a întrebat dacă o pot antrena full-time.
Perioada pe care am petrecut-o cu ea a fost incredibilă, m-a învățat mai multe despre antrenorat, mai mult despre partea emoțională a tenisului, dar și mai multe despre modalitatea în care pregătești un sportiv, în special în latura emoțională. Era o jucătoare de tenis incredibilă, în primele cinci din lume, ceea ce îi lipsea puțin era ideea aceea de apartenență pe scenele mari, alături de jucătoarele de top. Au fost suișuri și coborâșuri în colaborarea cu ea, desigur, dar m-a învățat extrem de multe despre antrenorat și posibilitatea de a scoate ce e mai bun posibil dintr-un sportiv.
A devenit o prietenă dragă de-a lungul anilor, îmi este ca un membru al familiei, sunt devastat să văd prin ce trece în aceste momente, dar nu voi uita vreodată perioada în care am lucrat alături de ea. Cred că cel mai dureros moment a fost în 2017, când a pierdut finala de la Roland Garros în fața Jelenei Ostapenko, a avut cred că trei șanse să treacă în avantaj în al doilea set și a lăsat să îi scape printre degete meciul acela, apoi modul în care a răspuns la toată acea experiență.
Am vorbit timp de câteva ore după acel meci și tot parcursul său de la următoarele turnee, și-a revenit. E o legendă în România și să simți presiunea acelei țări, prin intermediul unui succes la un Grand Slam, să devină lider mondial, nu am altceva decât respect pentru ea. M-am bucurat de fiecare dintre cei șase ani pe care i-am petrecut împreună. A reușit să câștige și finala de la Wimbledon, cred că acela a fost cel mai bun meci făcut de ea vreodată, finala cu Serena. Cred că dacă nu ar fi câștigat finala de la Roland Garros nu ar fi ajuns la nivelul de joc prin care să se impună în finala de la Wimbledon. E o femeie incredibilă”, a declarat Darren Cahill în cadrul podcast-ului Advantage Connors.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News