Decizia luată de Simona Halep după suspendare și ce urmează pentru româncă

Decizia luată de Simona Halep după suspendare și ce urmează pentru româncă Tenis

Simona Halep (31 de ani, 9 WTA) a fost suspendată provizoriu din tenis de Agenția Internațională a Integrității în Tenis.

În timpul US Open 2022, Halep a fost testată pozitiv la Roxadustat, o substanță care conține eritropoetină, un hormon încadrat ca agent simulant eritropoetic. Fostul lider mondial a spus că trăiește cel mai mare șoc al vieții sale și nu a intenționat niciodată să trișeze, urmând să "lupte până la final pentru adevăr".

Simona Halep se ocupă de probele care vor fi trimise la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Simona Halep, care se află în aceste zile la București, a decis să își caute dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Fostul lider mondial speră că va putea reduce perioada de suspendare sau chiar să o anuleze.

"Sigur că da, se ocupă (n.r - de probele care vor fi trimise la TAS). Așa îmi spune, în mare, că se ocupă. E și normal că trebuie să scoată nevinovăția", a spus tatăl Simonei, Stere Halep, potrivit as.ro.

Întrebat dacă Simona Halep va face contestație împotriv suspendării, tatăl sportive a răspuns: "Normal că trebuie să se facă. Trebuie să se ajungă undeva ca organele competente să verifice din nou. Și sperăm să se facă dreptate. Simona este foarte bine, dar nu cred că e atât de bine cum ar trebui să fie în situația în care se află".

Simona Halep merge la TAS după suspendarea primită

Cristian Jura, avocat român care este și arbitru la TAS, a oferit detalii despre ce urmează pentru Simona Halep după ce sportiva a decis să conteste decizia.

Simona Halep are termen 21 de zile din momentul primirii documentului referitor la suspendarea primită și trebuie să demonstreze "lipsa vinovăției sau a neglijenței semnificative".

"Singurul lucru pe care îl poate face este să conteste punerea ei sub acuzare. Apoi să stabilească o strategie de apărare. Ea trebuie să conteste la Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv. Termenul la TAS este de 21 de zile de la data la care i-a fost comunicat documentul. Poate a avut o prescripție de la medic.

Am înțeles că a avut și ceva probleme de sănătate și poate un medic i-a recomandat medicamentul respectiv. Rămâne de văzut dacă a avut scutire de uz terapeutic sau nu a avut scutire de uz terapeutic. Ea asta trebuie să demonstreze: lipsa vinovăției sau a neglijenței semnificative!", a spus Cristian Jura, conform sursei citate.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!