Simona Halep (33 de ani) are suficiente motive de nemulțumire în ceea ce privește cazul său de dopaj, modul în care acesta a fost gestionat juridic, dar și referitor la maniera în care a fost primită înapoi în lumea tenisului.
Deși contaminarea a fost dovedită, sportiva din România a fost suspendată din tenis pentru o perioadă de nouă luni, redusă drastic față de termenul de patru ani, impus inițial de ITIA.
Simona Halep, „interzisă” înapoi în top 50 WTA, unde ar fi putut reveni în tenis dacă ar fi fost lăsată să joace după cele nouă luni impuse de TAS
Doar că românca a stat în afara circuitelor profesioniste de tenis optsprezece luni, adică dublul perioadei impuse de TAS, în cele din urmă.
Dublarea perioadei de suspendare a însemnat că Simona Halep nu și-a mai putut recăpăta locul în top 50 WTA, pe care îl deținea legal în vara anului 2023, însă pe care l-a scăpat printre degete, în urma tergiversărilor din instanță.
Consiliul Jucătoarelor a votat împotriva scenariului în care Simona Halep și-ar fi reprimit locul ocupat legal, în 2023
Nouă luni mai târziu, după momentul aflării hotărârii definitive, impuse în Lausanne, Simona Halep nu s-a ferit să critice, indirect, Consiliul Jucătoarelor și decizia luată de acesta.
Consiliul Jucătoarelor a decis ca Simonei Halep să nu îi fie reacordat clasamentul ocupat în vara anului 2023.
Deși acesta este înființat pentru a susține interesele jucătoarelor, Consiliul Jucătoarelor pare să fi prioritizat interesele jucătoarelor care alcătuiesc acest consiliu, printre ele numărându-se jucătoare importante, din top 20 WTA, precum Madison Keys și Jessica Pegula, din SUA, Caroline Garcia, din Franța, Victoria Azarenka, din Belarus, dar și Donna Vekic, din Croația.
În replică, Simona Halep a redistribuit, pe Instagram, un text al contului WTA Romania prin care se transmitea că este „ușor de înțeles” de ce Consililul Jucătoarelor a decis să nu îi acorde Simonei Halep dreptul care i s-ar fi cuvenit, conform configurației clasamentului din vara anului 2023.