GALERIE FOTO Ion Țiriac a dezvăluit de ce a fost exmatriculat din liceu, în anii '50

Ion Tiriac exmatriculat Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 11 Septembrie 2024, 20:33
Data actualizarii: Miercuri 11 Septembrie 2024, 20:33

Ion Țiriac a povestit cum a fost exmatriculat în clasa a noua. 

Ion Țiriac (85 de ani) a povestit experiența de a fi exmatriculat. Miliardarul român a trăit acest lucru în anii '50, când, în prima treaptă a liceului, a primit vestea cruntă din partea directorului școlii, tatăl actualului primar al Municipiului Brașov.

Numărul ridicat de absențe, cauzat de interesul adolescentului Ion Țiriac față de hochei și tenis a fost unul dintre factorii care au condus la exmatricularea sa din liceu.

Ion Țiriac, exmatriculat în clasa a noua: cum a fost reintegrat în sistem

„Primarul de la Brașov… Taică-su mi-a fost profesor la „Șaguna”, înainte să mă dea afară din liceu. În clasa a noua m-au dat afară din liceu.

Păi făceam numai sport. Prost nu eram. Din punct de vedere academic, n-avea cum să mă dea. Dar, în sfârșit,” a povestit Ion Țiriac în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu,” notează Adevărul

Țiriac a terminat clasele a nouă și a zecea în doar patru luni

Țiriac a avut norocul de a fi reintrodus în sistemul școlar grație unor relații prietenie între părinții săi și Gheorghe Maurer, la acea vreme, prim-ministru al țării.

Pe sistem american modern, dar nepracticat la noi, nici acum și nici atunci, Țiriac „a rezolvat” studiile aferente claselor a nouă și a zecea în doar patru luni, trecând toate testele obligatorii. 

Ion Țiriac, campionul de Grand Slam: 5 titluri ATP de simplu și un loc 19 ocupat, în proba de dublu

Ion Țiriac a fost număr 55 mondial, în proba de simplu, în 1974. Patru ani mai târziu, a urcat pe locul 19 al ierarhiei lumii, în proba de dublu. 

În proba individuală, are cinci titluri ATP în palmares, dintre care două, apropiate la Munchen. Toate cele cinci trofee au fost cucerite pe zgură. 

La dublu, Țiriac are în palmares 22 de titluri, inclusiv trofee câștigate la Roland Garros, Roma sau Cincinnati, în 1970. 


Intenții serioase! Alături de cine a fost văzută Simona Halep, pe terenul de tenis

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!