Ion Țiriac mută munții din loc! Un apropiat a dezvăluit ce vrea să facă miliardarul cât mai curând, în România
Ion Țiriac și-a trasat planul pentru 2022.
România ar putea avea din nou un mare turneu de tenis destinat băieților după ce Bucureștiul devenea un reper important pe harta tenisului mondial la începutul anilor '90.
Competiția de categorie 250 care s-a intitulat la început Bucharest Open a fost un pol de interes pentru toți iubitorii de tenis. Numele mari venite la Arenele BNR din Parcul cu Platani și meciurile demonstrative au exercitat o atracție fascinantă asupra spectatorilor și telespectatorilor.
Ion Țiriac, provocare mare. Anunțul lui Cosmin Hodor
După ce baza aflată în proprietatea BNR a ajuns într-o stare jalnică, proprietarul turneului, Ion Țiriac (82 de ani), a mutat turneul la Budapesta. Apropiat al miliardarului român, Cosmin Hodor, fost director al turneului, a vorbit despre posibilitatea ca fostul jucător de tenis să aducă din nou competiția în România.
"Sunt șanse mari ca domnul Țiriac să investească într-un turneu masculin la noi. Probabil se va întâmpla, e o chestiune de timp și de locație. Când vom avea locație, sunt sigur că domnul Țiriac va aduce un turneu, că va fi de 250 (de puncte) sau de 500. Dânsul a spus că își dorește ca România să aibă un turneu ATP și un trofeu care să-i poarte numele lui și al lui Ilie Năstase. Se va întâmpla asta.
E închis subiectul cu Arenele BNR. Nu mai corespunde cu nicio cerință internațională. Dacă vrei să fii la toate standardele pe care le găsești în circuit acum, nu mai corespunzi cu Arenele BNR. E cea mai frumoasă locație, e încărcată de istorie, are un farmec aparte. Nu mai facem turneu din 2016, suntem în același film. Și în același film vom fi și peste șapte ani, vă dau scris!", a spus Cosmin Hodor, potrivit digisport.ro.
De la Goran Ivanisevic la Fernando Verdasco
BDR Năstase-Țiriac Trophy s-a jucat din 1993 în 2006 la Arenele BNR din Cotroceni, leagănul tenisului românesc. Primul campion a fost în 1993 croatul Goran Ivanisevic, care l-a învins în finală pe rusul Andrei Cherchasov, scor 6-2, 7-6(5). La ultima ediție, în 2016, titlul a fost cucerit de spaniolul Fernando Verdasco, scor 6-3, 6-2 cu francezul Lucas Pouille.
Printre câștigătorii probei de simplu s-au mai numărat nume mari ale tenisului precum Thomas Muster, Alberto Berasategui, Gilles Simon, David Ferrer sau Grigor Dimitrov.
Victor Hănescu a ajuns până în finală, în 2007
În 2007, Victor Hănescu a ajuns până în finala turneului de simplu, dar a pierdut în fața francezului Gilles Simon, scor 6-4, 3-6, 1-6. În competiția de dublu, România i-a avut campioni în 1998 pe Andrei Pavel și Gabriel Trifu, care i-au depășit în ultimul act pe George Cosac și Dinu Pescariu, scor 7-6, 7-6.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News