GALERIE FOTO Istoria s-a repetat! Marea asemănare dintre Simona Halep și Jannik Sinner, campionii antrenați de australianul Cahill

Istoria s-a repetat! Marea asemănare dintre Simona Halep și Jannik Sinner, campionii antrenați de australianul Cahill Tenis

Succesul semnat de Jannik Sinner în ediția 2024 a Openului Australian împarte similiarități cu victoria Simonei Halep de la Roland Garros, din 2018. 

Antrenorul australian, Darren Cahill este omul care i-a condus cu succes pe Simona Halep și Jannik Sinner către primul trofeu major în lumea tenisului.

În 2018, pe când se afla sub comanda tehnicianului de la antipozi, Simona Halep răzbuna eșecul dureros suferit în finala Roland Garros 2017 și confirma victoria obținută la Paris în proba de junioare, cu zece ani înainte.

  • Istoria S A Repetat Marea Asemanare Dintre Simona Halep Si Jannik Sinner Campionii Antrenati De Australianul 103

Darren Cahill, antrenorul jucătorilor care știu să revină când sunt conduși în finalele de Grand Slam

  • Lleyton Hewitt, Andre Agassi, Simona Halep și Jannik Sinner sunt tenismenii care au devenit campioni de Grand Slam cu Darren Cahill ca antrenor. 

Simona Halep o depășea scor 3-6, 6-4, 6-1 pe Sloane Stephens printr-o revenire care i-a consacrat puterea psihologică în istoria sportului.

Aproape șase ani mai târziu, Darren Cahill a asistat la o istorie similară, în tribunele Arenei Rod Laver. Din lojă, australianul a fost martor la succesul reușit în manieră improbabilă de Jannik Sinner, în finala Australian Open 2024.

Halep și Sinner au revenit impresionant în finale pentru a deveni campioni de turneu de mare șlem

Jannik Sinner a câștigat confruntarea cu Daniil Medvedev după ce rusul l-a condus cu 2-0 la seturi. La prima participare într-o finală de Grand Slam, Jannik Sinner a arătat emoții mari în primele două seturi, când și-a pierdut de patru ori serviciul, dar s-a redresat impecabil în restul întâlnirii, în care nu și-a mai pierdut serva nici măcar o dată.

3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 a fost scorul prin care Jannik Sinner i-a călcat pe urme Simonei Halep și a reușit să nu lase un start fals de meci să îl împiedice din a cuceri primul titlu de campion într-o competiție de mare șlem. 

În urmă cu 21 de ani, Andre Agassi câștiga Openul Australian cu Darren Cahill ca antrenor

În 2003, americanul Andre Agassi devenea cvadruplu campion la Melbourne, după o finală cu Rainer Schuttler, din Germania, încheiată în trei seturi.

Agassi se impunea cu 6-2, 6-2, 6-1 și devenea cel mai bătrân număr 1 ATP din istoria tenisului, până la acel moment.

Între timp, ediția 2024 a Openului Australiei a schimbat acest aspect statistic, Rohan Bopanna urcând pe prima poziție a clasamentului ATP de dublu, la vârsta de 43 de ani.  


Halep / Pavel vs. Graf / Agassi va fi LIVE pe Pro Arena și VOYO (15 iunie 2024)

Marea asemănare între Simona Halep și Maria Sharapova, punctată de Horia Tecău în emisiunea Poveștile Sport.ro

Horia Tecău a fost coleg de generație cu Maria Sharapova, alături de care s-a antrenat în repetate rânduri, în cadrul Academiei de Tenis Nick Bollettieri, din SUA. 

Vorbind despre compatrioata Simona Halep, fostul tenismen constănțean a identificat o similaritate între aceasta și Maria Sharapova, succesul ambelor jucătoare datorându-se, în mare parte, echipei care a format „o bulă” constructivă și hrănitoare în jurul acestora. 

„Eu jucam deja de câțiva ani Grand Slam-uri, finale, iar ea intrase în primele 20, în primele 10 și aveam multe discuții cu ea despre mentalitate, despre atitudine, despre ce anume face diferența între top 20-30 și campionii de Grand Slam. 

Eu îi ofeream perspectiva mea, pentru că și eu eram într-un proces în care învățam. Atunci am avut momente când vorbeam foarte mult, după care a urmat explozia Simonei Halep.

Și-a creat o echipă unită, după modelul Sharapova și al altor jucătoare. S-a dus într-o bulă și a fost bine, dar îmi pare rău că n-am prins să îi fiu căpitan la Fed Cup,” a punctat Horia Tecău, în emisiunea Poveștile Sport.ro.

Horia Tecău: „Sharapova mereu s-a protejat de orice energie exterioară care nu se potrivește cu misiunea ei. Asta o separă de restul.”

„Maria, de mică, era campioană. De la 11-12 ani a fost crescută să devină campioană - cu mentalitate de campioană și cu echipă de campioană.

Eram colegi la Academia Nick Bollettieri, ne antrenam de multe ori împreună și ea mereu a avut o echipă, o bulă în jurul ei. Mereu s-a protejat de orice energie exterioară care nu se potrivește cu misiunea ei. Asta o separă de restul,” a dezvăluit Horia Tecău, în exclusivitate pentru Sport.ro și VOYO. 

„Sharapova și-a perfecționat foarte mult acest rol de profesionistă serioasă, puternică.”

Dar când o prindeai în momentele de relaxare, fără lume, fără camere, atunci era și ea Maria, omul, care simte nevoia să interacționeze, să râdă, să glumească. 

În rest, ea și-a perfecționat foarte mult acest rol de profesionistă serioasă, puternică și e o imagine creată, hrănită foarte mult timp de o echipă foarte bine pregătită, iar asta i-a prins bine și pe teren.

Acest rol de blondă frumoasă, înaltă, feminină l-a folosit ca să endorseze imaginea multor companii,” a declarat Horia Tecău, în emisiunea Poveștile Sport.ro. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!