GALERIE FOTO Mai lipsește Halep din această generație! Nadal, Osaka, Wozniacki și Kerber vor juca la Australian Open 2024 

Australian Open 2024 Caroline Wozniacki Naomi Osaka rafael nadal Simona Halep Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 30 Decembrie 2023, 08:50
Data actualizarii: Sambata 30 Decembrie 2023, 08:53

Simona Halep așteaptă să fie audiată la TAS, în perioada 7-9 februarie, lucru care coincide cu absența sa de la Australian Open 2024. 

Două dintre marile rivale ale Simonei Halep, Angelique Kerber și Caroline Wozniacki vor juca la Australian Open 2024, primul turneu de mare șlem al anului 2024. 

Osaka, Wozniacki și Kerber: trei mame-campioane de Grand Slam care se întorc în tenis

Dincolo de revenirea continuată a sportivei din Danemarca, germanca Angelique Kerber se adaugă pe lista lungă a mamelor întoarse în tenisul mondial, listă care cuprinde nume mari, precum Kim Clijsters, Serena Williams sau Naomi Osaka.

Sportiva din Japonia - dublă campioană la Melbourne, în 2019 și în 2021 - va fi la rândul său prezentă în Melbourne, semnând, în turneul feminin, o revenire care se apropie de calibrul și de interesul care va fi acordat întoarcerii lui Rafael Nadal în tenis, în circuitul masculin. 


Ion Țiriac, moment de neuitat: „Multă lume a uitat cine e Simona Halep! Halep v-a dat Wim-ble-don-ul!”

Care sunt cele mai bogate jucătoare de tenis din România: 10 au câștigat minim un milion de dolari

Cu peste 40 de milioane de dolari americani acumulate din tenis, Simona Halep conduce categoric ierarhia rezultatelor financiare semnate de jucătoarele de tenis din România. 

Sportiva din Constanța este urmată de Sorana Cîrstea și Irina Begu, pe „podiumul” acestui clasament.

Sfertfinalistă la US Open, în 2023, Cîrstea a atins premii totale de $8,9 milioane, în timp ce Begu a ajuns la cuantumul de $7,8 milioane.

Locurile 4 și 5 sunt ocupate de Monica Niculescu și Ana Bogdan, care au acumulat din tenis $6,8, respectiv $2,8 milioane.

Pozițiile 6-10 sunt preluate de Gabriela Ruse ($1,6 milioane), Patricia Țig ($1,5 milioane), Irina Bara ($1,4 milioane), Alexandra Cadanțu-Ignatik și Jaqueline Cristian, toate cele cinci având peste un milion de dolari americani ca premiu total din tenis.

Sumele menționate nu reprezintă profiturile jucătoarelor de tenis, ci totalitatea premiilor încasate în circuitul WTA. Din acești bani, jucătoarele plătesc costurile de călătorie, de recuperare fizică, salariile persoanelor angajate în staff, dar și cel puțin o parte din echipamentele folosite pe teren - acestea fiind doar o parte din cheltuielile tenismenilor profesioniști.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!