Marele indiciu lăsat de Thomas Drouet: de ce s-ar fi despărțit, de fapt, de Jaqueline Cristian. Discursul intrigant al francezului
Thomas Drouet a lăsat indicii despre motivele care au condus la despărțirea de Jaqueline Cristian.
Învinsă de Xiyu Wang (59 WTA), scor 6-3, 6-3, în primul tur al Openului Transilvaniei, Jaqueline Cristian (24 de ani, 83 WTA) va fi nevoită să își caute antrenor, despărțirea fiind confirmată de antrenorul Thomas Drouet pe rețelele sociale: „Jaqueline și cu mine am decis să încheiem colaborarea. Mă bucur foarte mult că am putut împărți cu tine multe momente grozave. Îți urez tot binele din lume, Draculina!”, a transmis Thomas Drouet pe Instagram.
Înainte de a colabora cu Jaqueline Cristian, Thomas Drouet le-a antrenat pe Wang, Babos, Dodin, Bartoli, Blinkova, Peng și Pavlyuchenkova.
Cu o experiență însemnată în circuitul WTA, antrenorul francez a publicat un videoclip în care a explicat că unul dintre motivele pentru care nu a avut colaborări mai lungi de câteva luni cu majoritatea jucătoarelor constă în așteptările uriașe ale jucătoarelor de la antrenori.
Pretențiile mari ale jucătoarelor și impactul negativ al părinților, două aspecte acuzate de Thomas Drouet în circuitul WTA
Într-un videoclip publicat pe Instagram, Thomas Drouet a vorbit despre pretențiile mari ale jucătoarelor de a simți progrese în primele 6-12 luni de la angajarea unui antrenor nou, dar a zăbovit mult asupra impactului negativ al părinților care le oferă indicații fiilor și fiicelor lor, lăsând spațiu de interpretare, potrivit căreia aceasta ar fi fost una dintre cauzele încetării parteneriatului cu Jaqueline Cristian.
Susținută de mama sa la multe competiții, Jaqueline Cristian va avea nevoie de un antrenor nou pentru a pregăti eficient sezonul 2023, în care își propune revenirea la forma atinsă înainte de accidentarea groaznică de la Doha.
Thomas Drouet, intrigat de lipsa de răbdare a jucătoarelor din circuitul WTA
„Am făcut un mic studiu și le-am adresat tuturor jucătoarelor pe care le cunosc următoarea întrebare: imaginează-ți că ți-ai schimbat antrenorul. Cât timp îi oferi pentru a simți progrese în joc, statistici sau loc în clasament?
O întrebare foarte simplă, pentru care am lăsat trei variante. A - 0-6 luni, B - 6-12 luni, C - peste 12 luni.
Peste 65% dintre jucătoare au răspuns între 6-12 luni. Când angajează un antrenor nou, acesta este intervalul pe care îl oferă acestuia pentru a simți progrese.
Când aud anumit părinți care își antrenează fiica ani la rândul, iar aceasta nu progresează, dar în continuare cred că ceea ce le spun ei este adevărul, că trebuie să joace așa, altfel nu vor câștiga, atunci asta arată că nu sunt ancorați în realitate.
Dacă ar fi fost angajați de jucător, și nu ar fi fost părinții fiicei / fiului lor, ar avea la dispoziție doar 6-12 luni să înregistreze progrese.
Când vezi părinți care își antrenează copiii, iar aceștia nu urcă în clasament timp de 3-4 ani, atunci putem vedea că există o chestiune importantă aici.
Le permit multe greșeli, pentru că e vorba de fiul lor sau de fiica lor. Am văzut mulți părinți părăsind meciurile, nervoși.
Dacă eu aș părăsi terenul în timpul unui meci, în ziua următoare aș fi trimis acasă. La fel, dacă aș spune lucruri negative.
În fiecare zi, mă aflu pe scaunul cu presiune, iar din acest motiv trebuie să ne facem autocritica.
Părinții pot fi antrenori buni atunci când își fac autocritica, atunci când nu cred că ceea ce spun ei e mereu lucrul bun, și sunt deschiși la învățare. Dar, de obicei, ei cred că vorbele lor reflectă realitatea și adevărul și au o privire-tunel,” a punctat Thomas Drouet, la doar câteva ore după ce îi prevestea fostei sale eleve un sezon 2023 strălucit.
Thomas Drouet și Jaqueline Cristian au reușit împreună rezultate notabile în sezoanele 2021 și 2022, sportiva din România jucând, la Linz, prima sa finală de turneu WTA, performanță confirmată la Melbourne cu întâiul său succes pe un tabloul principal de Grand Slam.
În plus, Jaqueline Cristian a pătruns în premieră în top 100 WTA, alături de tehnicianul francez, clasându-se inclusiv pe locul 58, cea mai înaltă poziție atinsă în ierarhia mondială.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News