Nu 4, ci 6 ani? Simona Halep riscă un dezastru nebănuit după cele trei zile de audieri la TAS 

Ultimele informații cresc motivele de îngrijorare în tabăra Simonei Halep. Retragerea definitivă din tenis la 32 de ani ar putea să nu fie evitată.

Reprezentanții Agenției Internaționale a Integrității în Tenis, filmați de camerele PRO TV la intrarea în Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne ar fi cerut o suspendare majorată pentru Simona Halep.

Suspendată pentru patru ani din tenisul profesionist, până în octombrie 2026, Simona Halep nu a acceptat verdictul ITIA și l-a contestat în fața instanței supreme în lumea sportului.

  • Nu 4 Ci 6 Ani Simona Halep Risca Un Dezastru Nebanuit Dupa Cele Trei Zile De Audieri La Tas 38

ITIA ar fi cerut la TAS mărirea suspendării Simonei Halep de la 4 la 6 ani

Doar că oficialii ITIA ar fi marșat din nou pe argumentele prezentate în raportul de 126 de pagini, publicat în toamna anului 2023, și nu se abat de la propriul verdict, acela că Simona Halep s-ar fi dopat intenționat. 

Potrivit informațiilor PRO TV, Agenția Internațională a Integrității în Tenis a cerut completului de judecată de la TAS mărirea suspendării de la patru la șase ani.

ITIA nu vede nimic altceva decât dopaj intenționat, „sofisticat și repetitiv”, în cazul Simonei Halep

Cerința a fost plasată de ITIA și la Sports Resolutions, tribunalul independent din Marea Britanie care a decis suspendarea pentru o perioadă de patru ani. 

Simona Halep a ieșit încrezătoare, în schimb, de la sediul TAS și așteaptă cu nerăbdare primirea verdictului final. Atât sportiva din țara noastră, cât și avocatul său american, Howard Jacobs au afirmat că termenul de primire a hotărârii finale impuse de TAS nu este cunoscut. 

Despre ce vorbește ITIA când o acuză pe Simona Halep de „dopaj sofisticat și repetitiv”

Raportul ITIA arată faptul că persoanele care s-au ocupat de cazul Simonei Halep au mers departe și au acuzat-o, în primă fază, de ”dopaj sofisticat și repetitiv”, dar că tribunalul nu a fost de acord cu probele care au fost prezentate.

Din fericire pentru sportiva din Constanța, acuzațiile au fost respinse și pentru că în perioada Wimbledon 2022 nu a fost supusă analizelor și, implicit, adăugării rezultatelor în pașaportul biologic.

În același timp, rezultatele din pașaportul biologic care au ridicat semnele de întrebare ale Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului sunt opt la număr, cele cu numărul 44 (8 martie 2022), 46 (27 aprilie 2022), 48 (22 septembrie 2022), 50 (13 decembrie 2022), 51 (23 decembrie 2022) și 52 (6 ianuarie 2023).

Culmea, prima probă care a atras atenția, cea de la 8 martie anul trecut, a fost efectuată la patru zile după ce Simona Halep a ajuns pentru prima dată la Academia Mouratoglou, antrenorul sub comanda căruia au apărut, întâmplător sau nu, și problemele cu care se confruntă acum românca.

”Dopajul a fost unul sofisticat și repetitiv, că experții au ajuns la concluzia că românca a folosit metode interzise din martie până în septembrie 2022, că a avut un comportament obstructiv și că suprimarea eritropoetinică sugerează că dopajul sangvin a fost făcut pentru a-i oferi româncei sânge oxigenat în timpul Wimbledonului și US Open-ului, susținând că a existat intenția îmbunătățirii performanțelor sportive cu mijloace interzise”, a motivat ITIA, dar tribunalul a respins acuzațiile.

În plus, ITIA a cerut și anularea rezultatelor înregistrate de Simona Halep din 8 martie 2022 până la 7 octombrie 2022, doar că și aici tribunalul s-a opus și a decis că vor fi anulate doar rezultatele înregistrate la US Open 2022.


„Dușmanii” Simonei Halep: reprezentanții ITIA, la TAS

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!