România are viitor în circuitul WTA! Turneul de la Cluj-Napoca, votat cel mai bun din lume de către jucătoare
Simona Halep, Emma Răducanu și Eugenie Bouchard se numără printre cele mai faimoase jucătoare care au participat la Openul Transilvaniei, în 2021 și 2022.
Transylvania Open a câștigat premiul pentru cel mai bine organizat turneu de calibru 250 în circuitul WTA, după doar a doua ediție desfășurată.
Distincția a fost acordată în urma votului jucătoarelor, care au apreciat eforturile organizatorice ale echipei conduse de Patrick Ciorcilă, fost tenismen și actualmente director al acestui turneu de tenis din Cluj-Napoca.
Transylvania Open, votat cel mai bun turneu WTA 250 al anului
Printre aspectele apreciate de jucătoare s-au numărat proximitatea hotelului în care au fost cazate - începând cu 2022, chiar peste drum de Arena BT, gazda turneului -, dar și calitatea suprafeței de joc, punctează Treizecizero.
În plus, jucătoarele, printre care Eugenie Bouchard au menționat calitatea postărilor foto-video ale turneului, pe rețelele sociale, dar și reputația de seriozitate a oficialilor întrecerii, lăudați pentru punctualitatea serviciilor oferite.
Spre deosebire de prima ediție, din 2021, când Simona Halep a disputat finala turneului împotriva ulterioarei finaliste a Turneului Campioanelor, Anett Kontaveit, ediția din acest an s-a încheiat sub așteptările fanilor, Anna Blinkova depășind-o pe Jasmine Paolini în finală.
Transylvania Open is the @WTA 250 Tournament of the Year! We couldn’t be any happier????
Our entire team is honored and grateful for the recognition received from the players and the support of the fans ????
See you all in Cluj next year! ????????https://t.co/gI4a1mlTmE • #TO2022 pic.twitter.com/rneAqBSir5
— Transylvania Open (@TransylvaniaOpn) December 16, 2022
Patrick Ciorcilă își dorește creșterea turneului la calibru WTA 500
„Eu personal am ambiția asta și vrem să mergem acolo, dar e foarte greu de spus dacă putem să facem asta, din două puncte de vedere: unu, dacă reușim să luăm o licență, pentru că sunt foarte limitate, și upgradeul de anul ăsta era o excepție din partea WTA-ului, un fel de derogare, pentru că era calendarul așa de sărac. Și doi la mână, financiar, pentru că turneul de 500 îți dublează costurile.
Ca să înțeleagă lumea, prize money-ul e cu aproape 600.000 de euro în plus. Peste asta se adaugă Hawk-Eye-ul, care e obligatoriu pe un teren, aproximativ 50.000 de euro. Și se mai adaugă unul sau două terenuri în plus, alte câteva zeci de mii de euro bune, plus ceva cheltuieli operaționale în plus, pentru că ai mai multe nopți de oferit de hotel, mai multe mese, șamd.
E foarte greu de acoperit acest plus, aproape dublu, pentru că România e piață limitată și te bazezi pe două lucruri: pe sponsori și pe bilete. Drepturi TV nu prea există la nivel național, sunt marginale. Noi fiind și un turneu privat în momentul de față, toate fondurile noastre sunt private, nu avem fonduri publice, clar că e complicat să dublăm costurile și să reușim să le acoperim. Piața din România e foarte mică ca să poată duce un turneu de 500, dar avem ambiția asta și încercăm să găsim soluții,” a spus Patrick Ciorcilă, după încheierea ediției din 2022.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News