Secretul lui Djokovic, dezvaluit de cea mai influenta publicatie din lume! De ce nu au romanii stofa de campioni :)
Wall Street Journal a analizat ascendenta surprinzatoare a sarbului din acest an.
Djokovic, mereu in umbra lui Federer si Nadal, a trecut de la evolutiile oscilante la unele de tipul lui Fedex de pe vremea cand invingea pe oricine fara efort.
Serviciul sau neglijent s-a transformat intr-o arma letala. De la inceputul anului a castigat 37 de meciuri, n-a pierdut niciunul, cea mai lunga serie de start de sezon din 1984 incoace, si si-a adaugat astfel in palmares inca 7 titluri. L-a batut pe Nadal de 4 ori consecutiv si, lucru suprinzator, l-a invins de doua ori in doua saptamani chiar pe zgura, suprafata favorita a spaniolului. Fara sa piarda niciun set!
Ce l-a facut pe Djokovic sa se transforme? Wall Street Journal a dezvaluit secretul sarbului.
Anul trecut, nutritionistul a descoperit ca Nole este alergic la gluten, o substanta ce se gaseste in faina. Astfel ca a renuntat in dieta sa la paine, covrigei, fulgi de porumb, paste, pizza si orice contine gluten. Poate ar trebui sa le spuna cineva asta si fratilor Costea :)!
Djokovic a pierdut cateva kilograme si a declarat ca se simte mult mai bine in teren. O dieta fara gluten poate avea implicatii mult dincolo de cele fizice, mai ales in tenis, un sport unde sezonul dureaza 11 luni si este bazat mult pe psihic.
David Levitsky, profesor de nutritie si psihologie la Cornell University, spune ca aceasta dieta e nu numai in avantajul celor cu usoare alergii, ci chiar si pentru cei care nu au absolut nicio alergie fata de gluten: "E in primul rand vorba de energia mentala, mai mult decat despre cea oferita de musculatura. Am vazut in mai multe studii. Iar daca ajungi sa constientizezi asta, iti schimbi comportamentul.”
Cu alte cuvinte, Djokovic a ajuns la vorba populara romaneasca: ”painea prosteste” :).
sursa: Wall Street Journal
foto: Wall Street Journal
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News