Simona Halep (33 de ani) a revenit în top 1000 WTA, dar mai are aproximativ 700 de puncte de câștigat pentru a reveni în prima sută mondială.

Sarcina aceasta nu ar fi fost necesară dacă fosta ocupantă a locului unu mondial nu ar fi rămas suspendată mai mult timp decât a impus, în cele din urmă, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Despăgubirile de zece milioane de dolari americani, cerute de Simona Halep vor fi judecate la New York

În cazul nedreptății comise româncei nu se face vinovată doar Agenția Internațională a Integrității în Tenis, care a cerut o suspendare de patru ani, termen redus la doar nouă luni de tribunalul elvețian, ci și compania Schinoussa, cu care a colaborat Patrick Mouratoglou și care i-a livrat Simonei Halep, în SUA, înainte de US Open 2022, suplimentul Keto MCT, contaminat cu Roxadustat.

Substanța interzisă, depistată în proba de urină recoltată Simonei Halep după turul întâi al Openului American, pierdut surprinzător în fața unei jucătoare venite din calificări, Daria Snigur, a ajuns în corpul constănțencei prin consumul colagenului contaminat neintenționat de producător.

Halep cere companiei Schinoussa o sumă cauzată de neglijența comisă

În urma acestui fapt, Halep a cerut o despăgubire de zece milioane de dolari americani, sumă care întârzie să apară în conturile româncei.

Cazul Simonei Halep, care va fi judecat la New York - deoarece acela este locul în care Halep a primit suplimentul -, nu a ajuns încă în derulare spre sentință.

Plângerea Simonei Halep se referă inclusiv la „răspunderea absolută pentru produs, încălcarea garanției de conformitate implicite și exprese, denaturare intenționată și din neglijență, publicitate falsă, cu încălcarea legii generale a afacerilor din New York,” informează GSP.

Întârzierea ritmului spre o sentință finală este cauzată de o nouă cerere depusă de avocații Simonei Halep, la Tribunalul din New York, arată aceeași sursă.

În octombrie 2024, echipa juridică a Simonei Halep impune canadienilor să ia act de procesul deschis împotriva lor, în termen de maximum șase luni, adică până în luna martie a anului 2025.