Fost antrenor al Soranei Cîrstea, Marius Comănescu a descris tenisul fostei sale eleve ca fiind „forță pură.”
În exclusivitate pentru SPORT.RO, Comănescu a precizat că și-ar fi dorit să vadă în jocul Soranei Cîrstea mai mult din abordarea oarecum „robotică” adoptată de David Ferrer, în circuitul ATP.
Marius Comănescu: „Jocul Soranei era forță pură.”
„Îi spuneam tot timpul, când mergeam pe la turnee, că ea trebuie să fie ca și David Ferrer. Vine, și-a luat racheta, are de muncit; meciul se joacă până la ultima minge. Iese, joacă, își face încheierea, nu îl interesează decât ce are de făcut.
Trebuie să devii puțin mai robotică, în sensul bun,” a specificat Marius Comănescu, în exclusivitate pentru SPORT.RO.
David Ferrer, sursă de inspirație pentru Comănescu și Cîrstea
„În sensul tehnic, am încercat să fac cu Sorana lucruri pe care nu le făcea înainte. Am încercat să adaug un slice, o scurtă, pentru că jocul ei era forță pură. Avea o minge foarte grea. Foarte puternică.
Dar, în același timp, putea să facă și o scurtă, multe lucruri. Păcat că nu a avut mai de mică șansa să i se insufle chestiile astea. Cred că ar fi fost o combinație și mai performantă, în ce privește clasamentul,” a declarat Marius Comănescu, în emisiunea Poveștile Sport.ro.
Ferrer, campion al turneului ATP de la București, în 2002
David Ferrer - fost număr 3 ATP - s-a retras din tenisul profesionist în 2019 având în palmares douăzeci și șapte de trofee.
A ieșit campion la București, în 2002, iar cel mai important titlu l-a cucerit în Mastersul de o mie de puncte de la Paris, din 2012.
Ferrer a jucat o singură finală în turneele de mare șlem, la Roland Garros, în 2013, când a pierdut în fața compatriotului Nadal, scor 6-3, 6-2, 6-3.