O expertă în dopaj o apără pe Simona Halep: „Problema este politica de toleranță zero”

O expertă în dopaj o apără pe Simona Halep: „Problema este politica de toleranță zero” Tenis

O expertă a domeniului anti-doping a apărat-o public pe Simona Halep, semnalând câteva dintre marile probleme ale reglementărilor actuale. 

Autoare a cărții „Dopajul - istoria sa în sport”, April Henning este de părere că Simona Halep ar trebui să beneficieze de toleranță, în contextul în care nu există suficiente date pentru a dovedi că Roxadustat îmbunătățește prerformanța sportivilor. 

Doctor și profesor universitar, Henning menționează că multe substanțe nu sunt enumerate specific pe lista interzisă, acest aspect provocându-le dificultăți notabile sportivilor, majoritatea dintre aceștia neavând specializări în chimie pentru a putea înțelege complexitatea problemei, afirmă aceasta. 

  • Un Expert Anti Doping O Apara Pe Simona Halep Zproblema Este Politica De Toleranta Zero

April Henning: „O mulțime dintre substanțele interzise nu au fost cercetate temeinic.”

„Problema pentru mine este structura anti-doping, această politică de toleranță zero și răspundere strictă. Mai exact, dacă există un test pozitiv, sunteți responsabil, indiferent cum s-a ajuns acolo.

Dacă există posibilitatea ca un supliment să fi fost contaminat? Da, desigur și știm că au loc frecvent astfel de contaminări. 

O mare parte din această retorică sportivă este aceea că oricine testat pozitiv este pictat cu aceeași pensulă. Deci, dacă nu a fost nimic intenționat, nu contează și rămâi în continuare oribil, corupt moral, o persoană rea, un sportiv teribil și un trișor. Există o nuanță mult mai importantă decât atât.

„Concentrațiile minuscule ar putea să nu aibă niciun rol funcțional în organism.”

Te-ai uitat pe lista cu substanțe interzise în ultima vreme? Este uriașă și sunt substanțe care nici măcar nu sunt enumerate acolo și sunt incluse în aceste categorii. Dacă ești sportiv și nu ai o diplomă în chimie, acest lucru poate fi foarte greu de înțeles.

Concentrațiile minuscule pe care le pot detecta ar putea să nu aibă niciun rol funcțional în organism. Din punct de vedere fiziologic nu e nicio diferență dacă le au sau nu. 

O mulțime dintre substanțele interzise nu au fost, cu adevărat, cercetate temeinic. Deci nu știm dacă este un caz de contaminare, este doar toleranță zero!

Care este pragul pentru Roxadustat? Unde sunt datele și informațiile care ne spun la ce nivel apare îmbunătățirea performanței sportivilor?,” a spus April Henning, expert în antidoping, notează Frontline.com, sursă citată de ProSport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!