Teorie uluitoare cu privire la cazul Simonei Halep: „Te înlătură prin orice metode, iar ea încurca!”
Simona Halep a fost audiată de către Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), pe 28 și 29 iunie, în cele două dosare în care este acuzată de dopaj.
Georgiu Gingăraș (64 de ani), fostul ministru al Sportului în mandatului lui Adrian Năstase, crede că Simona Halep este supusă unui linșaj și o consideră nevinovată pe sportiva din România.
„Vedeți că ăștia n-au iertat niciodată pe nimeni. Dau doi ani de suspendare, apoi mai fac o ședință și ridică suspendarea, mai trece un an... Nu știu, Simona avea momente în care răsturna totul și juca foarte bine și momente când făcea niște meciuri mai slabe. Dar eu cred că deranja foarte mult la un moment dat.
Capitalismul presupune concurență. Te înlătură prin orice metode. Ce, credeți că le convine unora să ai campioni, să câștigi...? Sunt bani mulți la mijloc. Suntem mici. Cine știe...? Au prins momentul și au zis: 'Hai, bă, s-o mai liniștim, că ne încurcă socotelile'.
Da, da. Pentru că ea nu este o persoană pe care să o vezi că ar fi făcut performanță prin dopaj. E o fată care a muncit extraordinar de mult, cu fizicul pe care l-a avut... Ba chiar a făcut și sacrificii, cu operații la sâni și așa mai departe. Deci, cu atât mai mult nu și-ar fi permis ea să ia o pastiluță ca să-i facă bine. Nu cred!”, a spus Georgiu Gingăraș, potrivit GSP.
Halep, anchetată în două dosare
Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi la Wimbledon în 2019, este suspendată provizoriu din octombrie anul trecut, după ce a fost testată pozitiv la roxadustat în timpul US Open, în august 2022. Această moleculă interzisă stimulează producţia de globule roşii şi este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA). Halep riscă până la patru ani de suspendare în primul caz.
Al doilea caz, confirmat de ITIA, „se bazează pe o evaluare a profilului paşaportului biologic al Simonei Halep de către un grup de experţi independenţi”, precizează organismul.
Paşaportul biologic al unui sportiv face posibilă monitorizarea diferiţilor parametri sanguini pe o perioadă lungă de timp şi ajută la identificarea potenţialelor încălcări ale regulilor antidoping.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News