VIDEO EXCLUSIV Victor Hănescu, dezvăluiri din academie. Cum afli dacă unui junior îi place sau nu tenisul: testul ușor de făcut
Victor Hănescu a fost invitatul de marcă al jurnalistului Andru Nenciu în cel mai recent episod al emisiunii Poveștile Sport.ro. Ediția poate fi urmărită integral pe VOYO și Sport.ro.
Academia de Tenis Victor Hănescu este unul dintre cele mai ambițioase proiecte private care susțin tenisul românesc, iar eforturile depuse de fostul număr 26 ATP sunt concentrate pentru a le oferi juniorilor cât mai mult din experiența acumulată de acesta în circuitul mondial.
Fostul tenismen din București a dezvăluit una dintre metodele cele mai sigure prin care părintele unui junior de tenis poate stabili dacă acestuia îi place sau nu să practice acest sport.
Victor Hănescu: „Dacă unui copil îi place să vină la tenis, va strânge mingile cu plăcere.”
„În general, dacă unui copil îi place să vină la tenis, să strângă mingile face parte din ritualul respectiv. Dacă copilului nu îi place, atunci nu are chef să strângă mingile, nu ascultă antrenorul, nu se mișcă.
Cui îi place ce face, strânge mingile cu plăcere,” a dezvăluit Victor Hănescu, în emisiunea Poveștile Sport.ro.
În cadrul aceluiași episod al emisiunii Poveștile Sport.ro, Victor Hănescu a explicat modul bizar în care și-a început perioada junioratului.
Spre deosebire de alți juniori, care au jucat la perete, jucătorul bucureștean nu a avut nici măcar acest privilegiu, într-o primă fază care s-a întins pe durata a doi ani.
Începutul dur al lui Hănescu în tenis
Sute de zile la rând, tenismenul din țara noastră a lovit în mod repetat mingi către un gard, după care se ducea să le culeagă și repeta acest proces la nesfârșit. Privind în urmă, „Hăne” crede că acest demers a arătat concentrarea deosebită care l-a ajutat să ajungă, în cele din urmă, campion în circuitul ATP și număr 26 mondial.
„Trebuia să te duci să o iei,” dezvăluie Hănescu în emisiunea Poveștile Sport.ro, referindu-se la mingile lovite către gard. „Nu știu dacă m-a ajutat, a fost destul de dur să faci chestia asta doi ani de zile, fără să intri pe teren. Îi vedeai pe alții jucând, dar tu nu prindeai terenul.
Poate chestia asta a arătat niște lucruri. Un focus special, o dorință specială, pentru că, până la urmă, am reușit pentru că mi-am dorit și am avut niște calități.
De asta am reușit să ajung în top. Erau și alți sportivi care, poate, erau mai buni decât mine, în juniorat, sau care, poate, se antrenau mai bine, dar, în final, acea dorință de a da la gard zeci de mingi, singur, m-a dus către marea performanță,” a declarat Victor Hănescu, în exclusivitate pentru Sport.ro.
Fost număr 26 ATP, Victor Hănescu are 201 victorii strânse în circuitul ATP. Tenismenul bucureștean a ieșit campion al turneului de la Gstaad, în ediția 2008, competiție în care i-a învins consecutiv pe Karlovic, Chardy, Wawrinka și Andreev. Cunoscut pentru calitatea serviciului său, dar și pentru loviturile curate, „Hăne” a adus României 16 victorii în Cupa Davis, dintre care 14, în meciuri de simplu. A jucat contra lui Roger Federer de trei ori în turneele de mare șlem, la Roland Garros 2005, Australian Open 2010 și Wimbledon 2013, dar și o dată în țară, în ediția 2004 a Cupei Davis.
Număr 26 ATP în 2009, Victor Hănescu a fost invitatul de marcă al jurnalistului Andru Nenciu, în emisiunea Poveștile Sport.ro. Urmărește episodul integral!
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News