„Trebuia să joace altcineva în locul ei” Reacția lui CTP la performanța Soranei Cîrstea de la New York 

„Trebuia să joace altcineva în locul ei” Reacția lui CTP la performanța Soranei Cîrstea de la New York  Tenis

CTP se bucură de revenirea Soranei Cîrstea la o stare de luptă constantă în timpul meciurilor. 

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut o distincție clară între „Sorana Unu” și „Sorana Doi”, cele două jucătoare de tenis pe care le-a observat acesta, de-a lungul carierei sportivei din Târgoviște.

CTP a precizat cu surprindere plăcută că a văzut la New York prima variantă a Soranei Cîrstea, anume jucătoarea care rămâne angajată în lupta pe plan psihologic, indiferent de scor și de ce se întâmplă pe parcursul meciului. 

  • Ztrebuia Sa Joace Altcineva In Locul Ei Reactia Lui Ctp La Performanta Soranei Cirstea De La New York

CTP admiră revenirea Soranei Cîrstea la o stare în care refuză să renunțe, în timpul meciurilor

„Sorana Unu!

14 ani și traversarea Atlanticului i-au trebuit Soranei Cîrstea să ajungă, după Roland Garros 2009, din nou într-un sfert de finală de Grand Slam. Pentru asta trebuia să joace altcineva în locul ei.

Căci în spațiul lăuntric al Soranei e acum o jucătoare necunoscută până mai ieri. Una care face un lucru extraordinar. Cea veche, Sorana Doi, lovea agresiv, riscant, frumos și dacă lovitura nu intra de puțin se uita îndurerată după ea. De ce? Pentru că lovitura avea mâini și picioare bune, dar nu și o imagine mentală în spate.

Acum, în fracțiunea de secundă dinaintea impactului mingii cu corzile, Soranei Unu îi fulgeră în minte „filmul” traiectoriei ideale. Dacă mingea nu intră, Sorana Unu își spune „A fost aproape perfectă, următoarea o să intre”, lăsând orice frustrare de-o parte.

Și cu Rybakina, și cu Bencic, a ratat mingi numite „ușoare” (pun ghilimele pentru că în tenis nicio minge nu e ușoară). A digerat pe loc și complet greșelile. Cu ceva vreme în urmă, pornind de la astfel de situații, jocul ei se destrăma iremediabil. 

„Ce s-ar fi putut întâmpla dacă îl întâlnea mai devreme în cariera ei pe Thomas Johansson...”

Asta la nivelul schimbului de mingi. La nivel macro, Sorana Unu nu mai e dependentă de scor. Înainte, Sorana Doi ori câștiga blitz, ori pierdea blitz. Acum n-o destabilizează nici apropierea victoriei, nici revenirile adversarei, cum au fost cele ale redutabilei Belinda Bencic. E pregătită mental în orice moment să joace câte ore e nevoie ca să câștige. Așa se explică triumful asupra numărului 4 modial, Elena Rybakina, cu 6-4 în setul decisiv, după spre 3 ore de joc, ultimul ghem fiind câștigat pe serviciul adversarei! 

Toate astea se realizează printr-un antrenament al psihicului la fel de dur ca al fizicului. Care a crescut și el, Sorana Unu deplasându-se mai bine decât a făcut-o „în tinerețe” Sorana Doi.  Nu e câtuși de puțin retorică expresia de la final a târgoviștencei: „A lot of hard work behind the scenes...”.

Pe scurt, Sorana Unu „are față” de învingătoare încă de când intră pe teren, mai frumoasă decât a Soranei Doi! 

Nu pot să închei decât cu gândul la ce s-ar fi putut întâmpla dacă îl întâlnea mai devreme în cariera ei pe Thomas Johansson...”, a scris Cristian Tudor Popescu, pe pagina sa de Facebook. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!