„Trebuie să vină cu dovezi!” Laboratorul din București care i-a luat probe Simonei Halep se apără în fața acuzelor lui Țiriac
Directorul laboratorului din București acreditat WADA, Cristina Stan, a respins acuzațiile formulate de Ion Țiriac legate de presupusa "maltratare" a probei de sânge a Simonei Halep.
Pe 14 februarie, Țiriac a declarat că proba Simonei Halep a fost „oarecum maltratată” în România, sugerând că temperatura de depozitare nu a fost respectată.
Cristina Stan a declarat că afirmațiile lui Țiriac sunt „nefondate” și că acestea „trebuie susținute cu dovezi”. Ea a subliniat că laboratorul respectă cu strictețe regulile WADA, care sunt „foarte drastice”.
„Totul este procedural, înregistrat, există dublă verificare de la recepție și până după raportarea rezultatelor”, a explicat Stan, pentru iAMSport.
„Totul este procedural, înregistrat, există dublă verificare de la recepție și până după raportarea rezultatelor”, a mai explicat Cristina Stan.
Probele sunt păstrate în siguranță
Stan a precizat că probele sunt păstrate în dispozitive frigorifice cu temperatură monitorizată 24/7. De asemenea, proba este însoțită de un termometru care înregistrează temperatura de la recoltare până la analiză.
Printre altele, Stan a mai declarat că toate datele necesare au fost depuse la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) și așteaptă o decizie.
„Curând vom avea o decizie și o motivare a hotărârii și vom vedea atunci cine și cum a greșit”, a spus Stan.
Cazul Simonei Halep, în mâinile judecătorilor de la TAS
Simona Halep a fost audiată săptămâna trecută de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, după ce a depus un apel împotriva suspendării sale pe o perioadă de patru ani, impusă de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Sportiva română a solicitat anularea deciziei ITIA și reducerea sancțiunii.
În luna septembrie a anului trecut, Simona Halep a fost suspendată pentru o perioadă de patru ani pentru dopaj. ITIA a menționat că fostul lider mondial a fost suspendat pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).
Pentru a-și susține nevinovăția, Simona Halep a inițiat o acțiune legală împotriva companiei canadiene care a produs suplimentele nutriționale care ar fi fost contaminate. Halep solicită despăgubiri în valoare de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, producătorul Schinoussa Superfoods, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, un medicament interzis de Agenția Mondială Antidoping.
Simona Halep argumentează că afirmațiile false ale companiei Quantum cu privire la legalitatea suplimentului i-au afectat reputația și au avut consecințe asupra carierei sale în tenis. Procesul intentat de Halep are loc la un tribunal din Manhattan, New York.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News