COLOSAL! El este CAMPIONUL necunoscut al Romaniei: si-a petrecut viata la birou, acum a alergat 50 de ore incontinuu si a castigat cea mai grea cursa din lume
Economist de succes, dar si sportiv de performanta. Andrei Rosu s-a apucat de alergat la 33 de ani, iar de atunci a reusit sa termine maratoane pe toate cele sapte continente.
Primul roman care a reusit sa incheie un ultratriatlon, in luna martie a acestui an, in Florida, Andrei Rosu a intrat acum in randul celor mai buni sportivi ai Romaniei.
Dupa un loc 22 obtinut in Florida, cu un timp de 35 de ore, 8 minute si 50 de secunde de alergat, pedalat si inotat fara oprire, Andrei Rosu a reusit astazi, 23 noiembrie, una dintre cele mai mari performante obtinute de un roman in 2013.
Aflat in Mexic, pentru unul dintre cele mai dificile ultratriatloane ale planetei, dupa trei zoboruri care au durat, impreuna, aproape o zi intreaga, tanarul economist a bifat cea mai mare victorie a scurtei sale cariere de alergator.
Cu un timp de aproape 50 de ore, Andrei Rosu a trecut de cele trei probe, asigurandu-si medalia de aud la Triplu Ultra Triatlon.
Chiar daca a intampinat probleme din cauza unei cazaturi cu bicicleta, el a reusit sa termine cei 11.4 km de inot, 540 km de mers cu bicicleta si 126.6 km de alergare.
In cartea recordurilor
Pe langa clasarile foarte bune obtinute, Andrei Rosu este si unul dintre romanii care si-au trecut numele in Cartea Recordurilor, acesta fiind singurul maratonist care a alergat pe toate contintentele.
A dat canapeaua pe alergat
In momentul in care s-a apucat de sport, Andrei Rosu se confrunta cu probleme de greutate, iar plafonarea era principalul sau dusman.
Avea 34 de ani, un copil mic si o gramada de probleme legate de viitor, pe care voia sa i-l faca cat mai bun pustiului sau. Avea ce ii trebuia pentru a fi fericit, insa un singur lucru il tinea departe de succesul cel mai mare.
"Sa zici 'nu pot pentru ca' sau 'pot daca'. E simplu sa gasesti scuze", si-a spus la un moment dat. Iar de acolo a inceput drumul sau.
"Aveam toate premisele pentru a creste in greutate. Aveam opt kilograme peste greutatea ideala si un numar in plus la costum. Devenisem prea corporatist - mie imi place foarte mult lumea asta, dar in momentul cand vii aii aici intri cu niste conceptii. Te astepti sa muntesti de la opt dimineata la noua seara, sa stai apoi cu berea in brate, sa te uiti la televizor si sa ai un stil de viata foarte dedicat unei companii. Vii cu ideile astea dupa bancile facultatii si tot ce faci dupa aceea e sa cauti dovezi in acest sens. Apoi, dupa sapte-opt ani, m-am trezit. Aveam 34 de ani deja. Aveam atunci un singurl copil, baiatul, intre timp am avut curaj sa fac si fata. Stii cum e, incepi sa te gandesti: pana la urma interesul oricarei companii pentru care lucrezi este ca tu sa produci ceva. Nu e foarte important sa stai 12 ore la serviciu, poti sa produci in 8 ore, 4 ore. Inainte eram foarte eficient, dar nu eram productiv, raspundeam la toate mail-urile, dar nu erau rezultate concrete.
[...] Ma uitam la televizor si ma incarcam cu emotii - mila, frustrare, teama - care nu imi foloseau. Am renuntat la televizor si asta a fost un mare castig. Am castigat cel putin doua ore pe care inainte le pierdeam. In general ma uitam la talk-show-uri unde se vorbeau lucruri pe care oricum nu le puteam controla. Daca esti pasionat de politica, de mediu, de probleme sociale, de ce nu te implici in ele? Doar sa stai si sa te vaiti, nu ajungi nicaieri. Asa ca am ales sa cred. Am sunat acasa, i-am zis sotiei ca ajung mait arziu, dar ca o sa fie bine - nu am amanta. Am inceput sa fac ordine si mi-am aranjat gandurile. Mi-am amintit de cartile lui Jules Verne si m-am gandit cum ar fi sa ajung totusi pana la Polul Nord. Daca trebuie sa alerg pana acolo, atunci asa sa fie!" - Andrei Rosu.
Sursa: Adevarul
Cele 7 maratoane (42 de kilometri): Australian Outback Marathon (Australia) Eurasia Marathon (Europa) Maraton Costa del Pacifico (America de Sud) Antarctic Ice Marathon (Antarctica) Sahara Marathon (Africa) Everest Marathon (Asia) Mayor’s Marathon Alaska (America de Nord)
Cele 7 ultramaratoane Antarctic Ice 100 km (Antarctica) Eco-Trail de Paris 80 km (Europa) Dead Sea Ultra 50 km (Asia) Two Oceans Mutual Ultra 56 km (Africa) Creemore Vertical Challenge 50 km (America de Nord) Bedrock 52 km (Australia) Supermaratona Cidade do Rio Grande 50 km (America de Sud)
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News