JOCURILE FOAMEI de la SOCI. Asta e "festivalul coruptiei, cea mai mare frauda din istoria omenirii", cu amante si teroristi, unde STATUL e unica disciplina

JOCURILE FOAMEI de la SOCI. Asta e festivalul coruptiei, cea mai mare frauda din istoria omenirii , cu amante si teroristi, unde STATUL e unica disciplina True Story

WC-urile vin in pachet de cate doua intr-o cabina. Putin ii anunta pe homosexuali sa stea departe de copiii Rusiei. Presupusa amanta a presedintelui ar putea aprinde torta olimpica. Iar flacara este plimbata din spatiu pana in adancul lacului Baikal. SOCI 2014 este numele maniei unui om care are si nu se fereste sa foloseasca puterea totala a Rusiei ca sa egaleze proiectele aproape de nebunie ale fostului URSS.

CITESTE, PE LARG, IN ARTICOL
 Soci 2014 este cea mai scumpa Olimpiada de iarna din istoria sportului, costand 50 miliarde dolari;
 Numai autostrada si calea ferata care fac legatura intre cele doua baze au costat 8 miliarde de dolari, mai mult decat JO de iarna de la Vancouver;
 “Mama Rusia”, presupusa amanta a lui Putin, o gimnasta, favorita sa aprinda flacara olimpica
 De teama atentatelor, delegatia SUA isi va ascunde insemnele nationale
 GALERIE FOTO la finalul articolului: Imaginile incredibile din camerele de hotel ale “Jocurilor Foamei” de la Soci

COLAPSUL “SOCI"AL IN CARE RUSIA ESTE ARUNCATA DIN CAUZA UNEI OBSESII DE 50 DE MILIARDE DE DOLARI

  • Jocurile Foamei Dupa Suprematia Totala Soci Festivalul Coruptiei Cu Amante Si Teroristi Unde Statul E

Jocurile Olimpice de Iarna 2014 au incetat sa devina un subiect de sport din clipa in care Rusia a fost desemnata tara organizatoare. Soci este apogeul unui vis aproape de nebunie. Zapada artificiala e adusa din munti pentru ca jumatate din baza olimpica este la malul Marii Negre. Proiectele megalomanice aduc aminte de calea ferata transsiberiana (sau drumul mortilor), ramasa neterminata, sub care inca se mai afla oasele muncitorilor adusi cu forta din Gulag. Insa pretul cu siguranta depaseste, financiar vorbind, pana si acea absurditate.

Asa cum The Economist prezinta situatia, “olimpiada de la Soci este cea mai mare constructie din Rusia erei post-sovietice. E un microcosmos al coruptiei rusesti, ineficientei si exceselor celor bogati care ii ignora pe rusii de rand. Olimpiada este vazuta mai degraba ca un capriciu extravagant al conducatorilor rusi, in frunte cu acest macho bombastic Putin, decat ca un efort national comun.”

Dupa 14 ani de putere, Putin vrea sa arate prin aceste jocuri olimpice ca Rusia este la apogeul economic. Este Rusia in imaginea lui. Olimpiada “este imaginea superioritatii imaginate de rusi in fata lumii.”, mai scrie Economist. 

New York Times face o analiza a mega-proiectelor de la Soci, explicand cum suma colosala investita nu se va vedea niciodata la televizor.

Cel mai scump proiect de la Soci nu este stadionul Fisht, care va deschide si incheia ceremoniile, nici macar Palatul de Gheata Balshoi, nici Iceberg-ul, care va trebui sa gazduiasca patinatorii. Acestea sunt cladirile pe care sute de milioane de telespectatori le vor urmari in timpul acestor jocuri olimpice, dar pretul pentru constructia lor este infim in comparatie cu proiectele pe care aproape nimeni nu le va vedea: autostrada si calea ferata care leaga localitatea din zona de coasta cu Krasnaya Poyana din munti. Un proiect care a costat cel putin 8 miliarde de dolari, adica mai mult decat intregul pret platit pentru organizarea Jocurilor de Iarna de la Vancouver de acum patru ani. Proiectul aduna cea mai mare gara din Rusia in acest moment, in Adler, Soci”.

IMAGINILE “JOCURILOR FOAMEI” DE LA SOCI 2014

In ciuda investitiilor uriase, SOCI 2014 incepe ca un esec. Mii de imagini au invadat retelele sociale din camerele de hotel unde cei peste 100.000 de oameni au fost cazati. Usi fara clante, dusuri fara robinet, hoteluri fara receptie in care check-in-ul se face in dormitorul directorului. In anumite cazuri, ziaristii sunt inconjurati pe holurile hotelurilor in timp ce dau o ultima vopsea pe pereti. 

Sunt imagini reale, imagini care s-au transformat intr-o poveste despre despre adevarata Rusie. Dmitry Peskov, purtatorul de cuvant al lui Putin, sustine ca plangerile sunt mai degraba o problema de gust. Mai corect ar fi de DEZGUST.

Vedeti la finalul articolului cateva dintre fotografiile incredibile surprinse la SOCI 2014. Conditiile de cosmar in care au fost cazati unii sportivi si ziaristi.

Culmea, in fata acestor imagini, reactia autoritatilor a fost fantastica, acuzandu-i pe ziaristi ca incearca sa insceneze o imagine proasta asupra Rusiei, sustinand chiar ca multi au fost filmati cu CAMERELE MONTANTE IN BAIE, in timp ce dadeau drumul la apa, cu dusul indreptat spre perete, ca apoi sa plece din camera. Nicio explicatie insa de ce exista CAMERE VIDEO IN DUSURI. 

ALERTA ATENTAT TERORIST SAU DE ATENTAT ECONOMIC? “E CEA MAI MARE FRAUDA DIN ISTORIA OMENIRII”

Din 2007 incoace, pretul olimpiadei a crescut de peste 4 ori, pana la 50 de miliarde de dolari. Un membru al CIO crede ca o treime din suma a fost de fapt sifonata, in timp ce lideri ai opozitiei din Rusia sustin ca cheltuielile sunt de fapt mai mari.

Boris Nemtsov, unul dintre cei mai mari critici ai lui Putin din lumea politica, a declarat ca proiectul este “una dintre cele mai mari fraude de la Olimpiada. Poate una dintre cele mai mari fraude din istoria omenirii. Este un festival al coruptiei”.

Asa arata de fapt o olimpiada “SOCI”ALA. In Caucazul de Nord e dezastru. Doua atacuri sinucigase cu bomba in decembrie au transformat Volgogradul intr-o fortareata cu 100.000 de oameni de securitate si militari, desi tot orasul are o populatie de 400.000 de locuitori. 

Lansatoare de rachete au fost mutate in munti, barci inarmate de mare viteza, submarine, drone – toate acestea supravegheaza intreaga zona. SUA a trimis nave de razboi in Marea Neagra, in timp ce granita de Sud va fi protejata de Armata 58 a Rusiei, care a participat la razboiul din 2008 din Georgia.

“In loc sa se deschida in fata turistilor, aceste jocuri olimpice vor lasa mostenirea celei mai inchise olimpiade din istorie.” – The Economist. 

La granite, agentiile de securitate elibereaza pasapoarte speciale pentru toti spectatorii, ca sa elimine orice potential terorist, dar si politicieni problematici. Precum la Olimpiada din 1980, cand Germania de Vest si SUA au boicotat jocurile, acum delegatiile care vor participa nu vor fi reprezentate in toate cazurile de marii lideri. Obama va sta acasa. Dupa Beijing, aceasta este a doua Olimpiada cand exista si o zona destinata protestului.

Teama de atentate i-a lovit si pe sportivi, iar delegatiile au fost instruite special pentru aceste jocuri olimpice. Wall Street Journal scrie cum “multi sportivi se intreaba daca este sanatos sa mearga la Soci. Americanii si-au sfatuit reprezentantii sa nu poarte emblema SUA cu atat de mare mandrie, ca sa nu pateasca ceva.”

Culmea, pentru o tara care se mandreste cu traditiile ei atat de mult incat le implementeaza si in Europa, SUA, la ultimele olimpiade, invatata sa nu atraga atentia, a ajuns intr-o situatie ironica, devenind singura delegatie olimpica ce nu avea steaguri din intregul oras. Astfel, a fost de fiecare data identificata imediat. 

ASEMANARILE INFRICOSATOARE INTRE RUSIA LUI PUTIN SI IMPERIUL SOVIETIC

Proiectul urias gandit si comandat de Putin a facut ca marile publicatii ale lumii sa compare actuala Rusie cu fostul URSS.

“Ce s-a schimbat major de la Olimpiada din 1980 de la Moscova? Liberalizarea preturilor. Rusia nu mai consuma resurse si bani pe lucruri pe care nimeni nu le vrea. Vastul complex militar a fost redus, clasa de mijloc ruseasca mananca, se imbraca, cumpara si calatoreste la fel ca cetatenii din Vest. Piata de consum traieste. Si totusi, o privire mai atenta arata ca rusia e la fel de vulnerabila astazi asa cum era si in 1980.”, scrie The Economist.

Acela a fost anul varfului stabilitatii economice rusesti. Pretul petrolului era mare, iar URSS exporta energie catre Vest. Hainele si granele erau importate cu banii de pe energie. Cativa ani mai tarziu, pretul la petrol a cazut, iar regimul a inceput sa se clatine.

Astazi, gazul si petrolul inseamna 75% din toate exporturile Rusiei. In 1980 insemnau 67%. Rusia nu mai cumpara azi din SUA, cum o facea in anii ‘80, iar 45% din ce rusii cumpara azi e importat. Astfel, e greu sa mai gasesti produse realizate in Rusia, intr-un mall din Moscova, spre exemplu. 

“Cel mai mare angajator este in continuare statul. Corporatiile controleaza resursele natural, infrastructura, sistemul bancar si media – adica economia. Alocarea proasta a resurselor si oamenilor din economia sovietica e tot ce s-a pastrat intact. Pentru rusi, petrolul a insemnat stabilitate politica si loialitatea votantilor, insa a incetinit modernizarea. Inevitabil, asta inseamna stagnare."

"Anul trecut, cand lumea incepea sa dea primele semne bune dupa recesiune, economia Rusiei scadea sub 1.5%. Problemele erau interne, au recunoscut si guvernantii rusi. Era succesului economic sub dominatia lui Putin s-a terminat. Astazi, Rusia are aceeasi problema ca URSS - nu poate creste economic marind piata muncii. Dar ca sa schimbe acest lucru, Ptin trebuie sa modifice regula de baza a Rusiei – ca statul si cei care se identifica cu statul sa nu mai fie principala sursa de putere si bani.” - Economist.

In acelasi timp, Washington Post scrie cum “autocratia distruge spiritul olimpic. Putin a vrut sa demonstreze prin aceasta olimpiada de iarna ca Rusia pe care el a construit-o in ultimii 15 ani este la varful economic si social posibil. In realitate, aceasta olimpiada scoate in evidenta cum tarile conduse prin autocratie, adica puterea totala, precum cea al lui Putin, intaresc cele mai rele practici, indepartandu-se de spiritual olimpic dedicate libertatii si tolerantei umane.'

"Soci 2014 este un exces STALINIST.” - Washington Post.


SOCI 2014 - MAI CITESTE SI:

- HARASHOW ROMANIA, LIVE BLOG de la SOCI 2014. Toate informatiile, rezultatele live si cele mai spectaculoase imagini

- Vezi portretele si povestile celor 24 de sportivi romani de la SOCI 2014

- Vezi programul complet de la SOCI 2014

- Vezi programul romanilor de la SOCI. Afla ziua si ora la care intra in competitie

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!