Ce a declarat Willy Sagnol, selecționerul Georgiei, după meciul de debut de la UEFA EURO 2024

Willy Sagnol Georges Mikautadze nationala Georgiei Nationala Turciei UEFA EURO 2024 UEFA EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 12:33
Data actualizarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 12:36

Naționala gruzină a pierdut în fața Turciei, scor 1-3 în Grupa F de la turneul final din Germania.

Selecţionerul francez al Georgiei, Willy Sagnol, a lăudat performanţa echipei sale la debutul la un turneu internaţional major, în ciuda înfrângerii suferite în faţa Turciei, scor 1-3, marţi seară, la Dortmund, în cadrul Grupei F a Campionatului European de fotbal - EURO 2024.

''Dacă am vreun regret după un astfel de meci? Da şi nu. Cel mai important lucru este că am oferit o imagine frumoasă a fotbalului georgian", a declarat Sagnol după meci.

”Cred că am fi meritat un rezultat de egalitate”

"Am avut multe ocazii de a marca, la fel ca Turcia. Cred că am fi meritat un rezultat de egalitate. Nu suntem 'perdanţi fericiţi', dar putem fi mândri", a continuat el.

La debutul său pe scena internaţională, Georgia, condusă din minutul 25, a egalat prin Georges Mikautadze (32), înainte de a ceda în faţa unei reuşite a noii senzaţii a fotbalului turc, Arda Guler (65), şi a încasa apoi un ultim gol, în timpul adiţional, când portarul georgian părăsise poarta pentru a-şi încerca norocul la o fază fixă în careul Turciei.

”Suntem încă într-o fază de învăţare, suntem un fotbal în dezvoltare”

"Trebuie să facem un pas înapoi, acest meci este răsplata pentru toată munca depusă de fotbalul georgian. Suntem încă într-o fază de învăţare, suntem un fotbal în dezvoltare'', a notat Sagnol, citat de Agerpres.

"Ne-a lipsit puţin talent, dar şi puţină experienţă, le vom obţine jucând mai multe meciuri la acest nivel. Sunt sigur că nu vom mai pierde un astfel de meci peste un timp", a continuat vicecampionul mondial din 2006.

Fostul jucător al echipei Bayern Munchen nu a vrut să excludă posibilitatea ca echipa sa să ajungă în optimile de finală de la prima participare la un Campionat European.

''Ceea ce vă pot asigura, însă, este că vom produce acelaşi meci sâmbătă împotriva Cehiei'', a conchis selecţionerul Georgiei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!