Cele trei probleme pe care Anglia trebuie să le rezolve în cadrul EURO 2024

EURO 2024 Anglia bellingham UEFA EURO 2024
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 24 Iunie 2024, 18:45
Data actualizarii: Luni 24 Iunie 2024, 18:45

Huiduită de propriii fani și criticată dur de presa britanică, campania Angliei la EURO 2024 a început anevoios, deși echipa a obținut patru puncte în primele două meciuri.

O victorie sub așteptări cu 1-0 în fața Serbiei a fost urmată de o prestație dezordonată în remiza 1-1 cu Danemarca. Oamenii lui Gareth Southgate sunt aproape siguri că vor ajunge în fazele eliminatorii și pot câștiga Grupa C cu o victorie împotriva Sloveniei, marți, la Koln.

Totuși, Southgate trebuie să rezolve mai multe probleme pentru ca naționala "Celor trei lei" să se ridice la nivelul statutului de favoriți pentru a deveni campioni europeni pentru prima dată.

Probleme cu pressing-ul

Una dintre principalele probleme ale echipei Angliei este legată de pressing. 

Selecționerul Southgate a recunoscut că jucătorii săi nu sunt la nivelul fizic necesar pentru a presa timp de 90 de minute, ceea ce a dus la retragerea echipei în apărare după ce a trecut în avantaj în ambele meciuri de deschidere. 

„Nu presăm suficient de bine, cu suficientă intensitate. Avem limitări în modul în care putem face asta cu condiția fizică actuală”, a declarat Southgate, la o conferință de presă. 

Sunt așteptările prea mari?

Anglia a intrat în EURO 2024 cu așteptări imense. Grupul celor 'patru fantastici' format din Foden, Bellingham, Bukayo Saka și Harry Kane este considerat unul dintre cele mai puternice din Europa, după ce au combinat pentru 114 goluri în fotbalul de club în sezonul 2023/24. 

Cu toate acestea, presiunea de a performa a avut un efect negativ asupra echipei, după cum a declarat și Declan Rice, mijlocașul celor de la Arsenal, care spunea că presiunea de a face țara mândră este imensă. 

„Suntem cu toții atât de disperați să câștigăm, să fim lideri, să mergem acolo și să oferim oamenilor amintiri pentru toată viața,” a spus mijlocașul cu origini irlandeze.

Performanțele lui Harry Kane

Căpitanul Angliei a fost înlocuit cu mai mult de 20 de minute înainte de final în meciul cu Danemarca și s-a confruntat chiar cu amenințarea de a nu fi introdus în ultimul meci dacă performanța sa nu se îmbunătățește.

„Știu că atunci când se joacă un turneu major de fotbal va fi întotdeauna intens, performanța va fi analizată. Dacă sunt sincer cu mine însumi, am jucat cât de bine știu că pot? Nu"a spus Harry Kane.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!