(P) Cum să-ți depozitezi anvelopele pe perioada de iarnă
Schimbarea anvelopelor de la un sezon la altul înseamnă și găsirea unor soluții optime pentru depozitarea anvelopelor de vară, în perioadă de iarnă, care să nu afecteze calitățile acestora. Specialiștii de la anvelope.ro îți dau câteva sfaturi care ajută la prelungirea duratei de viață a anvelopelor tale.
Temperaturile au început să scadă frecvent sub 7 grade Celsius și din motive de siguranță este recomandat să faci schimbul de la anvelopele de vară la anvelopele de iarnă în această perioadă. Specialiștii anvelope.ro, magazinul online unde găsești pe stoc o gamă variată de anvelope de iarnă pentru orice tip de vehicul, stil de condus și adaptate tuturor planurilor tale pentru această iarnă, îți recomandă, tot din motive de siguranță, să fii atent și la modul în care îți depozitezi anvelopele de vară până la utilizarea următoare.
Înainte de a trece la depozitarea anvelopelor este foarte important să vezi care este starea acestora, după ce au fost date jos de pe mașină. Verifică cu atenție profilul și flancul anvelopei pentru a depista gâlme, crăpături sau alte defecte. Curăță profilul anvelopei de pietricele și alte corpuri străine și măsoară adâncimea acestuia. Dacă adâncimea profilului este mai mică de 2 milimetri îți recomandăm să iei în calcul schimbarea anvelopelor pentru a rula în siguranță în sezonul următor.
Dacă schimbi anvelopele cu jante cu tot, verifică și starea acestora pentru a te asigura că nu au defecte care pot afecta anvelopa. După această operațiune, îți recomandăm să cureți anvelopele prin spălare cu apă și să marchezi poziția fiecărei anvelope (dreapta față, spate, stânga față, spate).
Dacă te decizi să păstrezi anvelopele pe jante, înaintea depozitării crește presiunea cu aproximativ 0,5 bar, față de presiunea recomandată de producător. Acestea vor pierde din presiune pe durata depozitării și așa le vei putea monta direct, fără alte probleme.
Dacă vei depozita anvelopele fără jante, atunci îți recomandăm să le păstrezi în poziție verticală și să le rotești o dată la 3 – 4 săptămâni. Anvelopele montate pe jante să păstrează orizontal și le poți pune una peste alta. Pentru o protecție suplimentară, poți ambala fiecare anvelopă individual în saci din plastic.
Depozitarea se face într-un spațiu întunecos, cu temperatură constantă, care să nu coboare sub 0 grade Celsius și să nu depășească + 25 de grade Celsius. De asemenea, asigură-te că anvelopele nu intră în contact cu lubrifianți, uleiuri sau alte substanțe care pot afecta cauciucul și nici nu sunt în apropierea unei surse directe de căldură.
Depozitarea corectă a anvelopelor te ajută să prelungești durata de viață a acestora și să beneficiezi în continuare de cele mai bune performanțe în momentul utilizării. Cei de la anvelope.ro îți pot oferi cele mai bune soluții în ceea ce privește depozitarea anvelopelor tale, aceasta fiind făcută conform recomandărilor producătorului cu privire la poziție, temperatură și presiune.
În plus, anvelopele sunt asigurate împotriva furtului, deteriorării sau distrugerii acestora.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News