(P) Șemineul decorativ este soluția ideală pentru animarea timpului petrecut între 4 pereți
Trăim vremuri în care suntem forțați de împrejurări să ne petrecem o mare parte din timp acasă.
Pentru majoritatea dintre noi, inclusiv jobul s-a mutat la biroul din dormitor iar copiii s-au obișnuit deja cu ideea școlii on-line din sufragerie. Și pentru că, cel puțin o perioadă, această situație va persista, ar fi ideal sa ne gândim la soluții care să reușească să anime din monotonia petrecerii timpului între patru pereți, mai ales că, prea puțini dintre noi avem șansa să încingem la nevoie gratare de gradina în curtea unei case cu suficient spațiu pentru astfel de activități în aer liber, alături de familie sau persoanele apropiate.
În acest sens, specialiștii sibieni de la Pefoc ne vin în ajutor cu o serie specială de seminee electrice sau decorative, pretabile inclusiv într-un apartament de la bloc și care, datorită designului, tehnologiilor avansate de funcționare, dar și al prețului accesibil, pot transforma un spațiu de mici dimensiuni, într-un colț idilic care să împrumute cât se poate de fidel din atmosfera tipică unui șemineu veritabil pe lemne. Deși universul șemineelor decorative se împarte pe mai multe categorii, în acest articol ne vom concentra asupra șemineului electric și a bioșemineului - o soluție inedită care funcționează cu un tip special de combustibil numit bioethanol.
Așa cum spuneam, bioșemineele sau șemineele bio funcționează pe bază de bioethanol, nu au nevoie de coș de fum și nici nu emană miros, arzând cu flacără curată. Acestea vin în mai multe forme și modele, putând fi integrate sau atașate direct pe perete. Bioșemineele pot fi fixe sau mobile: cele fixe putând fi montate în orice încăpere a casei, pornind de la living și până la birou sau bibliotecă, în timp ce variantele mobile pot fi așezate în orice colț al locuinței, în funcție de dimensiuni și spațiul disponibil, începând de la birou și până la terasa din grădină.
Șemineele electrice sunt piese de mobilier din lemn masiv care au rol decorativ, bucurându-se de inovația tehnologiilor de tip LED 3D, care face posibilă reproducerea fidelă a focului ce arde în seminee lemne, acționat cu un simplu buton al telecomenzii. Deși nu au capacitatea de încălzire comparabilă cu ale unei soluții tradiționale, totuși îți permit să încălzești o cameră de până la 37mp, grație aerotermei speciale cu care sunt dotate.
Evident, un aspect important se referă la siguranța familiilor cu copii mici, situație în care un bioșemineu ce funcționează cu flacără aprinsă reprezintă un risc mai mare, spre deosebire de varianta unui șemineu electric la care auto-aprinderea accidentală este exclusă din start. Totuși, dezavantajul unui șemineu electric este redat tocmai de dependența acestuia la sursa de energie electrică din casă, neexistând varianta comutării “pe lemne”, în cazul unei pene de curent. În ambele situații însă, designul și versatilitatea sunt aspecte care fac diferența, atât varianta electrică, cât și bioșemineul putând fi amplasate practic oriunde – la casă sau apartament, într-o sală de conferințe sau pe terasa unui restaurant cochet.
Așadar, grație celor aproape 20 de ani de experiență petrecuți cu succes în industria soluțiilor de încălzire alternativă, profesioniștii de la Pefoc devin alegerea perfectă dacă dorești să-ți amenajezi spațiul locuinței tale, într-un loc care să împrumute câte puțin din stilul și personalitatea ta.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News