(P) Sticla focarului de șemineu afumată? Iată posibile cauze dar și soluții oferite de meșterii Pefoc!
Un semineu lemne se află în mintea tuturor românilor care își doresc în locuință, o soluție de încălzire care să combine fericit funcționalitatea și confortul termic, cu designul spectaculos.
Montarea unui astfel de dispozitiv în living va atrage ca un magnet toate privirile și admirația celor care îți vor călca pragul casei. Indiferent că vorbim despre un model tradițional pe lemne, un termoșemineu sau un șemineu pe peleți, meșerii sibieni de la PEFOC, ajutați de vasta lor experiență de peste 20 ani în domeniul comercializării și montajului profesional al tuturor soluțiilor de încălzire alternativă, ne explică beneficiile pe care le oferă un șemineu, dar și modalitățile potrivite de întreținere ale acestuia.
Orice produs folosit frecvent, fie că ne referim la o soba tip semineu sau la un șemineu tradițional pe lemne, acesta trebuie întreținut corect dacă vrem să ne bucurăm de confortul termic superior, pentru vreme îndelungată și în condiții sigure de funcționare. Pe lângă toate avantajele de necontestat există totuși, anumite momente în care utilizatorul se confruntă cu mici provocări. “De ce se afumă sticla șemineului atunci când aprind focul?” este una dintre problemele cu care se confruntă posesorii acestor dispozitive. Specialiștii ne spun că afumarea excesivă a sticlei de șemineu este determinată, fie din cauza utilizării greșită, fie din cea a montajului necorespunzător.
În continuare, vom enumera câteva posibile motive care ar trebui să explice exploatarea necorespunzătoare a șemineelor, așadar:
- Trebuie evitat lemnul care depășește pragul maxim de umiditate de 20% sau nu este depozitat în spații acoperite și ventilate pentru o perioadă de minim 2 ani, așa cum este recomandat;
- Lipsa mentenanței, ceea ce înseamnă că nu sunt verificate și curățate periodic coșul de fum și canalul de evacuare dintre focar și cos fum;
- Arderea greșită a lemnelor – lemnele ard pe sticlă dacă sunt așezate greșit în focar, sunt de dimensiuni nepotrivite sau focarul este supra-alimentat;
- Clapeta care asigură admisia aerului și evacuarea fumului, trebuie să fie lăsată deschisă pentru cel puțin 15-20 min după aprindere. În acest fel, amorsarea focarului se produce corect și nu are loc afumarea excesivă a sticlei de șemineu;
- Surplusul de cenușă din incinta focarului duce la afumarea sticlei de aceea se recomandă curățarea periodică;
- Utilizarea combustibilului nepotrivit – lemnele cu diferiți solvenți, cuie sau obiecte străine sunt total nepotrivite pentru alimentarea focarului. Pentru o ardere curată este recomandată alimentarea cu lemne de esență tare precum, fagul, stejarul sau carpenul, sub formă de buștean sau buștean crăpat.
Dacă sunteți în situația în care sticla șemineului dvs. se afumă, în cele mai multe dintre cazuri, s-ar putea să fie din cauza motivelor prezentate mai sus. Altfel, nu ezitați să apelați la specialiști cu experiență pentru a identifica care sunt de fapt problemele! Defecțiunile care țin de montaj sunt unele mai dificile iar nerezolvate la timp, se pot agrava și vă pot pune într-o dificultate și mai mare integritatea dispozitivului sau chiar și siguranța căminului!
Oferta cu peste 9000 de produse și accesorii dedicate universului fascinant al soluțiilor termice premium este disponibilă și în magazinul on-line pefoc.ro prin intermediul căruia vă veți putea comanda șemineul, soba sau orice alt dispozitiv de încălzire și decor, simplu și rapid. Alături de servicii profesionale de montaj, beneficiați și de transport gratuit pentru produsele voluminoase, garanție de calitate extinsă și livrare promptă, în maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii. Sub sloganul companiei sibiene “Noi facem tot, tu pui pe foc!”, pășește cu încredere într-o lume a căldurii instante și a confortului absolut pentru tine și familia ta!
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News