(P) Termoșemineul - când puterea centralei termice întâlnește eleganța șemineului clasic
Printre cele mai inedite soluții de încălzire de pe piața termicelor neconvenționale din România, termoșemineul este capabil să suplinească întreg necesarul de căldură, nu doar pentru încăperea unde urmează să fie instalat, ci și pentru camerele din întreaga casă, împrumutând principiile de funcționare de la centralele clasice pe gaz și aspectul inconfundabil, de la un semineu lemne clasic.
În acest sens, prietenii noștri de la PEFOC, meșteri sibieni cu peste 20 de ani de experiență în comercializarea și montajul profesional al tuturor tipurilor de șeminee și soluții de încălzire premium, ne vor ajuta să descoperim ce este și cum se instalează corect un termoșemineu!
Deși poate părea destul de complicat, în principiu, un astfel de proiect nu este altceva decât un șemineu pe lemne racordat la un sistem de ventilație a aerului cald, cu putere și acoperire superioare, care vor reuși să genereze o cantitate suficientă de căldură pentru a acoperi uniform, necesarul de încălzire pentru toate camerele din care este compusă locuința ta. Sistemele de distribuție ale aerului cald arată precum modelele de burlan soba, dar mai flexibile și confecționate din aluminiu de cea mai bună calitate. Conductele trebuie să fie cât se poate de drepte, pentru a se evita eventuale pierderi și diminua durata pătrunderii agentului termic în calorifere.
În acest fel, termoșemineul va deveni o sursă de căldura pentru întreaga locuință, dar și pentru necesarul de apă caldă. Experții ne explică faptul că, focarul acestuia poate fi racordat la rețeaua existentă în locuință și poate fi folosit, atât pentru apa menajeră din calorifere, cât și pentru cea din sistemul de încălzire prin pardoseală. Este important să știm că un astfel de dispozitiv trebuie să fie dotat corespunzător cu pompă, filtre, elemente de siguranță și control, conform proiectului și legislației în vigoare, detalii de care însă, se vor ocupa profesioniștii experimentați la fel cum este personalul riguros instruit, din cadrul companiei Pefoc.ro
Anterior instalării unui șemineu, coșul de fum trebuie verificat înainte de racordarea la focar. Trebuie să aibă un diametru corespunzător, cel puțin la fel de mare ca și diametrul conductei de pe focar și o înălțime suficientă pentru a permite o ventilație conformă funcționării în condiții optime. Orice racordare improvizată, cu materiale nepotrivite, conduce la funcționarea incorectă a focarului, cauzând inclusiv incendiile de care ne îngrozim în toate buletinele de știri de la televizor.
Dacă ești hotărât, dar nu știi de unde să pornești construcția unui șemineu centrală, îți recomandăm să începi de la alegerea tipului potrivit de focar, care trebuie să fie în conformitate cu proiectul și nevoile tale de încălzire. Specialiștii în soluții de încălzire de la Pefoc, te vor ajuta să alegi tipul de putere al focarului în funcție de spațiul, materialele din care este construit imobilul, vechimea construcției sau amprenta energetică.
Selecția, montajul și racordarea la coșul de fum trebuie realizate de către o firmă specializată, iar cei de la PEFOC sunt perfecți pentru acest proces delicat, fiind bine pregătiți profesional și licențiați în montarea și livrarea de șeminee tradiționale; modele decorative de șemineu electric sau pe peleți; coșuri de fum; modele premium de gratar carbuni profesional din ceramică de tip kamado și a unei întregi game de termoșeminee și sobe pe lemne la cele mai înalte standarde de siguranță și confort.
Dar asta nu e încă totul! Pe site-ul oficial pefoc.ro te așteaptă produse și servicii cu prețuri adaptate perfect oricărui buget, în fiecare moment al anului, fără adaosuri astronomice și foarte important - produsele voluminoase sunt livrabile gratuit oriunde în țară, din stocul propriu, în maximum două zile lucrătoare de la comandă și asta pentru că, “Noi facem tot, tu pui pe foc!”
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News