Health & Fitness | 5 lucruri pe care nu le stiai despre OUA si motivul pentru care e cel mai bine sa le consumi fierte
►Generatia de Aur serveste Mondialul! Urmareste-le pe Simona si Sorana la Fed Cup, in LIVE BLOG pe www.sport.ro!
Oul, unul dintre cele mai controversate alimente. Favoritele sportivilor, oferind o cantintate foarte mare de proteina necesara pentru constructia musculara, insa criticate de unii nutritionisti, care spun ca pot creste nivelul colesterolului "rau", ouale au fost obiect de studiu in multe cercetari.
Astfel, cei de la Muscle & Fitness au facut in aceste zile un scurt rezumat al studiilor efectuate de diversi specialisti si au intocmit o lista cu 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre oua.
1. Rocky, in celebrul film omonim, facea o mare prostie atunci cand le consuma crude, noteaza cei de la Muscle & Fitness. Explicatia este foarte simpla: crude, ouale prezinta un risc crescut de a contacta salmonella, o bacterie care poate provoca grave boli infectioase. De asemenea, ouale crude nu prezinta o biodisponibilitate atat de mare, studiile aratand ca prin intermediul prepararii termice biodisponibilitatea creste cu 91%.
2. Un galbenus are circa 5 grame de grasime si 186 mg de colesterol, insa are si 6 grame de proteina, aminoacizi si vitamine precum A, B, D, E si K.
3. Galbenusul contine si alti nutrienti esentiali in construtia celulelor nervoase ale creierului si a neurotransmitatorilor.
4. De asemenea, galbenusul contine fibre care ajuta procesul de digestie.
5. Nu exista nicio diferenta intre ouale albe si cele "portocalii". Ambele sunt la fel de bune, singura diferenta fiind data de rasa gainilor
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News