HEALTH & FITNESS | 5 motive pentru care OUL este cel mai bun aliment! Care sunt principalele beneficii
Un stiudiu publicat in Statele Unite a demonstrat toate calitatile nutritive ale oualor.
Un studiu publicat de faimosul nutritionist Kris Gunnars in publicatia Businessinsider a demonstrat ca oule ar trebui sa fie clasificate ca "super alimente."
Iata 10 beneficii de care se bucura consumatorii de oua
Un ou prajit contine vitamian A, B5, B12, B2, fosfor, seleniu, dar si vitamina D, E, K, B6 calciu si zinc. Acelasi ou are 77 de calorii, 6 grame de proteine si 5 grame de grasime "sanatoasa"
70% dintre persoanele care manaca oua, nu sufera modificari ale colesterolului din sange.
Persoanele care manaca doua oua pe zi timp de 6 saptamani au gradul de HDL (colesterol "bun"), cu 10% mai mare.
LDL este colesterolul "rau". Nu multi oameni stiu ca un aspect foarte important al acestui LDL este dimensiunea moleculelor. Cu cat sunt mai mici, cu atat sunt mai periculoase. Consumul de oua mareste aceste molecule.
Luteina si Zexatina sunt doi antioxidanti extrem de importanti pentru sanatatea ochilor. Procentul de oxidanti din corp se tripleaza intr-o luna si jumatate, daca o persoana consuma 2 oua pe zi.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News